Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Το περιεχόμενο Σπουδών του Τμήματος έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να καλύπτει πλήρως το γνωστικό αντικείμενο της Επιστήμης της Ηλεκτρολογίας, με γνώμονα την οικονομία, την κοινωνική αποδοχή και το σεβασμό προς το περιβάλλον. Η σύνδεση της θεωρίας με την πράξη λαμβάνει χώρα σε σύγχρονα εργαστήρια, άρτια οργανωμένα, και με πλήρη επιστημονικό εξοπλισμό.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Βασικός στόχος των εργαστηρίων είναι η άρτια εκπαίδευση των φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. σε θέματα της ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής, τηλεπικοινωνιών και ενέργειας

Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ

Η έρευνα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες εκπαίδευσης, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών παρέχει το Master in Innovation in Technology & Engineering Management. Επίσης το Τμήμα συνδιοργανώνει και λειτουργεί σε συνεργασία με άλλα τμήματα του ΤΕΙ ΑΜΘ και άλλων ΑΕΙ άλλα τρία Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

 

 

 

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Μπορείτε να ενημερώνεστε ηλεκτρονικά για την αναλυτική σας βαθμολογία, για τις δηλώσεις μαθημάτων που έχετε υποβάλει καθώς και να υποβάλετε τη δήλωσή σας ηλεκτρονικά. Η Υπηρεσία της Ηλεκτρονικής Γραμματείας παρέχεται για όλα τα τμήματα του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ eclass

Η πλατφόρμα eClass αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων. Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται με τη χρήση ενός απλού φυλλομετρητή (web browser) χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Η Πρακτική Άσκηση αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθώς αφορά στην άμεση επαφή των φοιτητών με τον εργασιακό χώρο. Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η Πρακτική Άσκηση των φοιτητών στο επάγγελμα είναι υποχρεωτική και αποτελεί τμήμα των σπουδών στα ΤΕΙ που περιλαμβάνεται στο 8ο εξάμηνο σπουδών.

Καλώς ήρθατε

Αγαπητοί φοιτητές/υποψήφιοι φοιτητές,

Μέσα στα πλαίσια της συνολικής πολιτικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών διαμορφώνει τις δικές του θεμελιώδεις αξίες και το βασικό σκοπό ύπαρξής του, ενώ ταυτόχρονα βάζει τους στόχους για την περαιτέρω ανάπτυξή του και σχεδιάζει την πορεία του για τα επόμενα δέκα έτη (2015 – 2025):

Κυρίαρχος Σκοπός (Core Purpose):

Η συνεχής ανανέωσης και επικαιροποίηση όλων των επιπέδων γνώσης, η εισαγωγή νέων και καινοτόμων εκπαιδευτικών, ερευνητικών μεθόδων και τεχνικών με βασικό σκοπό να προάγει τη γνώση για την επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη πάνω σε σύγχρονους τομείς του ευρύτερου αντικειμένου του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, όπως είναι η ενέργεια, το περιβάλλον, η τεχνολογία υλικών, η εμβιομηχανική, οι τηλεπικοινωνίες, έχοντας ως επίκεντρο τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, την πρωτοπορία και την ανάπτυξη της τεχνολογίας, καθώς και την εφαρμογή τους στις επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Αποστολή (Mission):

Η αλματώδης πρόοδος της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τις αλλαγές που συντελούνται στο οικονομικό περιβάλλον δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες για αυτόν που έχει τις κατάλληλες γνώσεις, την εμπειρία αλλά και τα μέσα για να τις εκμεταλλευτεί. Τους γρήγορους ρυθμούς της ανάπτυξης και των αλλαγών που συντελούνται θα μπορέσουν να τους ακολουθήσουν μόνο όσοι έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα έτσι ώστε συνεχώς να βελτιώνονται, να αποκτούν καινούριες γνώσεις και ικανότητες και να προσαρμόζονται στις νέες απαιτήσεις.

Περισσότερα..